Frankrike, lillgammalt, rosor och gäddor

Rosengädda nästa! (Rosengädda, #1)

Titel: Rosengädda nästa!
Författare: Emma Hamberg
Serie: Rosengädda, #1
Förlag: Piratförlaget
Recensionsex: Ja, från förlaget.
Format: Danskt band
Sidantal: 350
Läst på språk: Svenska (=originalspråket)

Mitt betyg:

Finns att köpa på: Adlibris, Bokia, Bokus, CDON

 

Boken handlar om 13-årige, lillgamle frankofilen Bror som bor i Lund med mamma och pappa. Dessutom får man träffa Therese, 30-åring från Kista som tycker sig ha vara fängslad i vardagen och Jane, 60-åring som tar hand om skadade djur mitt i Stockholm.

Bror hittar på ett seglarläger som han ska på istället för att följa med föräldrarna till Stanford, USA, så att de kan lappa ihop sitt äktenskap. Men eftersom lägret bara är påhittat hamnar Bror på något sätt hos Jane där han tar hand om en liten skadad svala, träffar sitt livs kärlek Chantelle och åker ut på äventyr.

Therese flyr bort från sin fängslande vardag och även hon hamnar hos Jane och blir bästa vän med geten Bella. Hon hittar även sin passion i form av matlagning.

 

Min åsikt: Jag tycker boken var sådär. Jag gillade den lite grand i början, sen blev den jobbig i mitten (hade det varit en film hade jag spolat mig igenom det partiet) men i slutet blev den lite bra igen.

Problemen för mig var kanske att jag påverkades lite av Bokbabbels recension av boken, jag vet inte.

Jag trodde ändå boken skulle vara bättre än den var. På något sätt kändes personerna lite extrema för min smak. De började väl bli lite mer normala mot slutet tycker jag. Det var väl kanske det som fick boken att bli lite bättre igen i mina ögon.

Utifrån baksidetexten verkade det vara en typisk feelgood-bok men jag vet inte. Jag tyckte nästan att den var lite patetisk emellanåt.

Jag tror trots allt att jag ändå vill läsa de andra böckerna som kommer att komma i serien. Jag vill ju veta vad som händer med de stackars personerna. Boken gick ju trots allt att läsa. Den var okej, helt enkelt.

 

Tack för boken, Piratförlaget!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s