Sorg måste bearbetas

Kast med liten kniv

Titel: Kast med liten kniv
Författare: Sara Kadefors
Förlag: Piratförlaget
Recensionsex: Ja, från förlaget
Format: Inbunden
Sidantal: 320
Läst på språk: Svenska (=originalspråket)

Mitt betyg:

Finns att köpa på: Adlibris, Bokia, Bokus, CDON

 

Boken handlar om Jonas Augustsson både som tonåring och vuxen. Vartannat kapitel berättar om tonåringen Jonas  och vartannat om den vuxne Jonas. Som tonåring rökte, snusade, söp och hängde Jonas med de som av samhället betraktades som ligister. Som vuxen har han två barn, en fru, en målarfirma och lägenhet i Göteborg.

 

Min åsikt: Det tog cirka 100 sidor innan boken blev riktigt bra. I början måste jag säga att den var ganska tråkig. Men 100 sidor in så händer det saker. En klasskompis till tonårs-Jonas dör och vuxen-Jonas hör sin fru säga till en kompis att hon aldrig har älskat Jonas. Det här blir upptakten till en känslocirkus inom Jonas. Han visar inget utåt. Det har han av någon anledning fått för sig att man aldrig ska göra. Men det äter upp honom inuti. Boken visar hur fel det kan gå om man inte bearbetar sorgen man känner. Det får ta den tid det tar men gör man inget åt det kan det orsaka stora problem längre fram i livet.

Jag gillade boken när det började hända saker och man fick mer om vad som hade hänt i Jonas liv. Man började bättre förstå varför han var som han var och betedde sig som han gjorde.

Jag kan varmt rekommendera boken. Tänk dock på att du måste ge den en rejäl chans innan den blir bra. Ge inte upp efter 50 sidor utan ge den minst 100 sidor. Då blir den bra!

 

Tack för en överraskande bra bok, Piratförlaget!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s