Tematrio – Crossover

I den här veckans tematrio efterfrågar Lyran följande:

Berätta om tre bra böcker som passar både för ungdomar och vuxna (och alla däremellan) oavsett vilken etikettering boken har.

Det här var en riktigt svår tematrio eftersom jag har lite svårt att veta vad som åsyftas med crossover. Men här är mitt försök till en trio:

 

1. ”Karma Boulevard” av Anna Kerubi. Den handlar om en tonåring som söker sitt ursprung och en annan som bara försöker få fotfäste i tillvaron. Sådant kan vem som helst relatera till så denna bok passar både ungdomar (som jag tror att den är tänkt för) och vuxna.

2. Vampire Diaries-serien av L.J. Smith (”The Awakening”, ”The Struggle”,  ”The Fury”, ”The Reunion”, ”The Return – Nightfall”, ”The Return – Shadow Souls”, ”The Return – Midnight”). Hela den här serien handlar om Elena, Bonnie och Meredith som går på high school. Så den är tänkt för tonåringar. Det är kärlek, vampyrer, kamp mot ondska och ont folk och onda varelser. Den här serien har det mesta och jag tycker den var jättebra så den passar även för vuxna.

3. ”Flickan vid glastornet” av Erika Vallin (Speglarnas hemlighet). Den här serien påminner en del om Harry Potter. Även här är det lite olika världar och det finns krafter som ska bekämpas. Tycker man om Harry Potter, vilket många gör (även vuxna) så gillar man den här boken och jag vill betrakta den som en crossover. Bok nummer två i serien som heter ”Speglarnas hemlighet” kommer i början av maj i år.

Annonser

One thought on “Tematrio – Crossover”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s