Första dagarna i Bangkok

De första tre nätterna sov vi i Bangkok på det hotell som vi sov på förra gången vi var där.

 

Redan på lördagskvällen efter att ha checkat in och ätit lite så åkte vi till MBK, det stora köpcentret i Bangkok. Där såg vi en intressant affär.

 

I söndags var på den stora marknaden Chatuchak. Det var mycket att se, men lite värt att köpa. Patrik köpte en handsymaskin för 50 baht (dela det med fyra för att få ungefärligt värde i svenska kronor).

 

På söndagskväll gick vi för att äta på Enoteca, den bästa italienska restaurangen vi någonsin har ätit på. Dumma som vi var tänkte vi inte på att det var påskdagen så det var fullt. Men vi fick vänta ute på ett bord. under tiden bjöd restaurangen på varsitt glas Proseco. Det var kul. Till slut öppnade de det bakre rummet för bara oss. Det var ju väldigt snällt av dem. Som förrätt beställde vi varsin soppa: jag minestrone och Patrik tomatsoppa. Restaurangen bjöd även på en liten förrätt med vaktelkött i. Det var jättegott. Till huvudrätt tog vi lammravioli. Sen tog vi även efterrätt: jag tog chokladmousse som var himmelsk och Patrik tog choklad med romis. Den var tydligen jättegod. Sen bjöd restaurangen även på något med grädde och granatäpple, även det jättegott, så vi rullade nästan därifrån. Vi tog även tillfället i akt och bokade bord till  sista kvällen där. 🙂

 

I måndags försökte vi ta oss till smaragdbuddahan som vi missade förra gången vi var i Bangkok. Efter en massa hattande med en tuktuk kom vi till slut iväg med båten. Det var kul att åka delar av den båtsträcka vi åkte när det var översvämningar här förra gången. Det var helt annorlunda.

När vi väl kom fram till smaragdbuddahan var klockan för nära stängningstid och vi var fel klädda. Man var tvungen att ha långbyxor. Så vi får se om vi åker dit innan vi flyger hem om någon vecka.

 

Istället tog vi en taxi och åkte till Dusit Zoo och träffade bland annat Bin Laden.

Vi såg bland annat flodhästar och giraffer på nära håll, en tapir, en sköldpadda med två huvuden, en jättestor sköldpadda som nog var väldigt gammal, några apor och en liten geckoödla som inte var inhägnad.

Flodhäst
Girafferna
Tapir
Sköldpadda med två huvuden
Gammal sköldpadda
Apor
Geckoödla (ej inhägnad)

 

Efter att ha tittat lite på djuren gick vi hela 3,73 km (enligt Endomondo när jag klickade in vägen vi gick) till närmaste skytrainstation och åkte till MBK för vi kom på att det skulle vara superbra om vi istället för resväskan hade en stor ryggsäck (täkt backpackerstil). När vi kom till MBK åt vi först sen hittade vi otroligt nog en sådan ryggsäck som vi letade efter för cirka 300 svenska kronor.

På tisdagen tog vi tåget till Hua Hin. Vi åkte andra klass med fläkt i 40-gradig värme. Trots en timmes försening så kom vi fram. Det var ovanligt gott om benutrymme. Till och med vi västerlänningar hade kunde mer än väl få plats med benen, alltså det var inte thailändsk standard på benutrymmet. Det gick helt okej att åka så. Här är några bilder från vagnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s