Två nätter i Hua Hin

Tågresan till Hua Hin gick, som jag nog skrev tidigare, ganska bra. Vi var svettiga och varma men vi kom fram till rätt station, dock en timma försent. Det är mer än man kan säga när man åker med SJ i Sverige.

 

Eftersom vi var på tågstationen så köpte vi biljetter vidare till Chumphon direkt. Tanken var att stanna tre nätter i Hua Hin. Men tåget som vi ville ta på fredagen var redan fullt så det blev bara två nätter i Hua Hin.

 

Innan vi åkte till Hua Hin hade vi kollat upp några ställen som vi kunde sova på och vi gick till ett av dem. Vi trodde att det skulle vara lätt att hitta. Vi hade ju varit i Hua Hin förut och trodde att vi skulle hitta efter att ha tittat på kartan. Men nej, så lätt var det inte. Vi fick till slut be om hjälp. Det visade sig att vi hade missat sidogatan vi skulle in på. Till slut hittade vi rätt och kunde checka in för de hade ett rum ledigt. Stället hette Baan Pa Ploy.

 

Duschen kändes väldigt avancerad. Orsaken till att det hänger lite kläder och att våra inlägg syns på bilderna var för att vi tvättade lite första kvällen. Vi upptäckte en intressant sak. Vi har med oss Y3 (handtvättmedel) men när vi skulle använda det märkte vi att vattnet i kranen inte är tillräckligt varmt för att det ska lösa sig, så istället tvättade vi i schampot som finns på hotellet. Man tager vad man haver. 😉

Första kvällen åt vi på Bird Chilli. Det blev självklart en ångkokt havsabborre i citronsås. Den hade vi längtat efter. Det dumma var bara att vi missade att säga att den inte skulle vara så stark så jag åt inte så mycket av såsen. Trots det var det jättegott.

Efter maten tänkte vi att vi skulle ta några drinkar på Margaritas. Men vi kunde inte hitta stället. Det låg inte kvar där det låg sist vi var här. Vi blev ledsna. Istället tog Patrik en mojito och jag en ananasshake på Lanna som låg där Margaritas förut låg.

Den andra dagen åkte vi till Plearnwan för att dricka gott iste och äta mumsiga grillspett. Så blev det inte. De verkade inte ha kvar det goda isteet som de gjorde av vanligt te, istället hade de bara iste med mjölk. Jag tog en och den var god men jag fick ju ta två tabletter för att inte bli dålig. Grillspettsståndet var på plats men de som gjorde grillspetten var inte där. Vi blev återigen ledsna över detta. Det här var ju saker vi hade sett framemot.

Efter besöket på Plearnwan åkte vi till Market Village och tittade lite. Det hade dykt upp lite nyheter där. Det var kul att se.

Sen åkte vi till den stora nattmarknaden och gick runt där. Av en slump såg jag en skylt som jag tyckte mig känna igen och när jag visade den för Patrik så var det Margaritas skylt. Vi funderade över om de hade samma saker som det Margaritas som hade legat på nattmarknadsgatan eller om det var något annat ställe. Vi satte oss och märkte att de hade bantat menyn väldigt mycket. Men vi provade original Margaritan, den frysta och den skakade.

Frozen Margarita

Vi åt även varsin taco och delade på en quesadilla. I och med det konstaterade vi att maten inte var lika god som tidigare. Men den var helt okej.

Vi frågade även en av servitörerna vem som var ägare och det var samma som tidigare. De hade bara flyttat för att hyran var för hög. De hade även bytt namn till Tacos And Margaritas.

På torsdagen tog vi tåget till Chumphon. Patrik fotade lite på Hua Hins järnvägsstation. Tåget var nämligen en timma sen till Hua Hin.

Hua Hins järnvägsstation
I väntan på tåget till Chumphon (en timma sent till slut)
Hua Hins järnvägsstation

Den här gången var det en luftkonditionerad vagn vi satt i. Vi fick även lite mat (ångkokt ris, med stekt kyckling och någon glasnudelblandning), varsitt glas vatten och några bitar friterad banan. Maten var sådär. Men vi åt lite åtminstone. Så här såg vagnen ut inuti.

Luftkonditionerat tåg
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s