Öbesök

Först hade vi tänkt åka till Koh Tao men efter att ha läst lite om boendena där bestämde vi oss för att försöka byta våra biljetter så att vi kunde åka till Koh Phangan istället. Det lyckades vi göra på båtpiren.

 

Så på fredagen blev vi hämtade med en liten minibuss som körde oss till järnvägsstationen där en större buss väntade för att köra oss cirka 3 mil till båten som skulle köra oss ut till öarna.

Väl på piren fick vi som jag skrev innan bytt biljetterna till Koh Tao så att vi istället åkte till Koh Phangan.

 

Patrik fotade lite under båtturen.

 

Vi kom fram till Koh Phangan runt 17.00-tiden. På piren möttes vi av en kvinna som försökte sälja in ett boende åt oss. Trots att vi hade kollat upp några ställen som verkade bra på Tripadvisor så gick vi med på att åka och titta på stället som hon föreslog. Vi tittade på två rum och sa att vi ville äta innan vi bestämde oss hur vi skulle göra. Vi var ju så otroligt hungriga. När vi hade ätit kände vi att vi inte orkade åka till något av de andra ställena vi hade kollat upp så istället bokade vi in oss här på Sabaii Bay Resort i två nätter. Vi tänkte att vi kunde kolla upp de andra ställena under dagen efter vi kom dit.

Så här såg vårt rum ut.

Duschen var lite udda

Utav de två rummen (bungalowerna) valde vi den som var lite dyrare och hade fönster istället för stora hål i badrumsväggen. Vi ville inte ha in mer insekter än nödvändigt.

På natten när jag skulle upp på toaletten såg jag något svart och avlångt som snabbt kröp in bakom papperskorgen när jag tände lampan. Jag stängde snabbt dörren och väckte Patrik. Han fick ta en sko och döda skiten. Så här såg den ut död och uppochnervänd tror jag.

Det äckliga djuret som dök upp i badrummet under natten

 

Vi sa nästan direkt att det kändes som att det nog var dags att åka därifrån. På morgonen bestämde vi oss. På frukosten frågade vi när båtarna tillbaka till Chumphon skulle gå. Det skulle gå en vid 13-tiden. Den bokade vi in oss på trots att vi redan hade betalat för två nätter här.

 

Vi kunde, efter nattens händelser, konstatera att vi är mer stadsmänniskor än naturmänniskor. Insekter och kryp är inget för oss. Vi vill hemskt gärna slippa dem.

 

Innan vi lämnade ön bad vi personalen på Sabaii Bay Resort att ringa och boka in oss två nätter på Morakot hotel i Chumphon. Vi tyckte att det kunde vara kul att titta lite närmare på den staden. 🙂

 

Det här kan nog räknas som en av de kortaste övistelserna på länge. Vi var inte ens på Koh Phangan i ett helt dygn! Vi kom dit runt 17-tiden och lämnade ön dagen efter vid 13-tiden. Men, men vi var ju i alla fall rörande överens i vårt beslut att lämna ön. 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s