Nytt i bokhyllan och utforskning av Chumphon

Vi checkade in på Morakot hotel igen på eftermiddagen lördagen 6/4. Den här gången fick vi ett rum som var 100 baht billigare än det vi hade förra gången.

 

På lördagskvällen tog vi tillfället i akt och åt på samma ställe som någon dag tidigare när vi var i Chumphon. Den här gången valde vi ”Dip-dip” istället för fisken. Man får en gryta med kokande buljong och råa matvaror som man lägger i lite som man själv vill och sedan äter man soppan.

Dip-dip

Vi har provat det här förra gången vi var i Thailand, men då var det på MK Restaurant. Det var då en lite modernare variant med en vanlig platta på bordet och så vidare.

 

När vi skulle lägga oss märkte vi att det var en del myror i sängen så vi fick gå på upptäcktsfärd för att hitta källan till problemet. Det var en liten chipsbit under sängen som orsakade problemet. Vi tog bort det och drog ut sängen lite för att slippa myrorna under natten.

 

Under söndagen letade vi först efter ett sätt att ta oss till Hua Hin eftersom vi när vi kom till järnvägsstationen fick veta att tåget vi ville ta var fullt. Till slut hittade vi en luftkonditionerad minivan som var körde en del av sträckan sedan skulle vi byta för att komma hela vägen till Hua Hin. Det var mycket billigare än vad vi hade räknat med att lägga på tåget. 🙂

 

Efter detta vandrade vi runt i Chumphon så gott som hela dagen. Vi såg intressanta gatulyktor på en av huvudgatorna.

Gatulykta på em av Chumphons huvudgator

 

Jag såg en bokhandel och kunde inte låta bli att gå in. Jag hittade faktiskt en bok som verkade bra till ett bra pris så jag har nu utökat min boksamling med följande bok:

The Silver Spoon of Solomon Snow

Det intressanta var att de satte ett slags skyddsplast runt boken och dessutom fick jag ett gratis bokmärke.

Bokmärke

 

På kvällen åt vi den goda saltinsmetade fisken som sakta grillats.

 

Efter frukosten på söndagen packade vi klart och begav oss till minivanen för att ta oss till Hua Hin. Resan med byte till Hua Hin gick bra. 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s