Bangkok och flygresan hem

På lördagseftermiddagen när vi hade kommit till Bangkok och checkat in på hotellet åt vi på Terminal 21 och sedan åkte vi till MBK. (Vi beställde en bil som körde oss till Bangkok.)

 

På MBK handlade både jag och Patrik byxor. Dessutom handlade vi en jättefin skål i bambu. Den är tyvärr inte uppackad ur sin förpackning ännu så jag har ingen bild på den.

 

Men på MBK såg vi lite annat kul.

Jätte-Game Boy i Bangkok på MBK
Gamla tv-spel

 

På lördagskvällen hade vi bokat bord på Enoteca, vår favoritrestaurang. Där åt vi supergott. 🙂

 

Under fredagen hade vi fått mejl från Lufthansa om att det skulle vara strejk i Tyskland under måndagen då vi skulle byta plan i Frankfurt. Sent på lördagskvällen kom äntligen listan över vilka plan som skulle ställas in. Vårt plan mellan Frankfurt och Göteborg var med där. Detsamma gällde alla andra plan på den sträckan under den dagen.

Tyvärr var Lufthansas Bangkokkontor redan stängt så vi blev tvungna att ringa dem på söndagsmorgonen för att få löst problemet med vår hemfärd. Det tog lite tid men de lyckades boka om oss så att vi istället skulle åka med Turkish Airlines hela vägen hem. Vi fick istället byta plan i Istanbul. Men mer om detta lite senare.

 

Planet från Bangkok skulle inte lyfta förrän 23.30 så vi hade lite tid att slå ihjäl trots att det tog längre tid än vanligt på morgonen i och med samtalet till Lufthansa och mejlandet till Kennet som skulle hämta oss på Landvetter. Tiden vi hade tillbringade vi på Terminal 21 (ett stort köpcenter i Bangkok). Patrik hittade en jättefin skjorta som han köpte. Sen lunchade vi lite. Sen gick vi tillbaka till hotellet och surfade och läste lite.

 

Vår sista middag åt vi på Lean on Tree. Vi avslutade middagen med varsin efterrätt. Jag tog Sticky Rice med mango och Patrik samma sak fast med glass till. Det var jättegott. 🙂

 

Vi blev hämtade av en taxi på hotellet vid 19-tiden för att bli körda till flygplasten.

 

På flygplatsen i Bangkok skulle vi försöka göra oss av med de sista bahten vi hade. Vi tänkte köpa en Mehkong åt en jobbarkompis till Patrik. Men det fick vi inte på grund av säkerhets skäl. Det visade sig när vi kom till Istanbul att trots att vi inte gick in i Turkiet så var vi tvungna att passera ännu en säkerhetskontroll. Så whiskeyn hade blivit beslagtagen om vi hade fått köpt någon.

Istället gick vi in i bokhandeln på Bangkoks flygplats. Jag hittade för ovanlighetens skull inget intressant värt att köpa. Men Patrik hittade en bok som han köpte enbart för att göra  sig av med större delen av de sista bahten.

The Wealth of Nations
The Wealth of Nations

Det är en bok som han inte tror att han kommer att läsa men som ser bra ut att ha i bokhyllan.

 

Allt gick väldigt smidigt måste jag säga trots att vi med så kort varsel fick ombokat flyget och därmed skulle åka en halvtimma tidigare än vad som var planerat. Det enda som var lite jobbigt var att jag fick äta Lactrase för man måste boka specialmat 24 timmar före resan och det var inte möjligt. Men som sagt allt gick trots allt bra.

 

Även Turkish Airlines hade skärmar vid varje sittplats så att man kunde välja vad man ville titta och lyssna på. Men jag sov större delen av flighten från Bangkok och även sista flighten hem. Den sista sträckan var bara 3 timmar men även på den turen hade man varsin egen skärm för underhållning. Det var ett plus jämfört med Luftahansas flyg mellan Göteborg och Frankfurt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s