Top Ten Tuesday

 

Den här veckan är jag ute på rätt dag. 🙂

 

Top Ten Tuesday är tagen från bloggen The Broke and The Bookish och tanken är att man varje tisdag ska göra en lista på tio böcker med ett visst tema som föreslås på den nämnda bloggen.

 

Den här veckan ska man lista de tio mest minnesvärda andrahandskaraktärerna/birollskaraktärerna.

(Blev det verkligen rätt? Jag vet inte men det var det första jag kom på som översättning av ”Secondary Characters”).

 

  1. Ron Weasley – Harry Potters bäste vän i Harry Potter-serien. Jag älskar hans klumpighet och stolthet. Han står alltid upp för sina vänner.
  2. Neville Longbottom – den lite avige och klumpige killen i Harry Potter får man ju inte glömma. Han var ju komisk och ändå smart på samma gång.
  3. Ren Wiskey – Barry Trotters bästa vän i Barry Trotter-serien. Ja, det är en parodi på Harry Potter respektive Ron Weasley. Men det jag minns bäst av Ren är att han blev rektor på Haggwårtas skola trots att han under sin ungdom skadats allvarligt av en dunkare (tror att den kallades något annat, men minns inte vad) i huvudet så att halva hjärnan försvann och lämnade ett hål i huvudet strax bakom örat. Det var en kul karaktär helt enkelt.
  4. Kleo Farro – mumietjejen i serien Stora skräckens gränd. Hon var orädd och kastade sig in i alla äventyr helt utan tanke på konsekvenserna. Det var en skön karaktär.
  5. Resus Negativ – killen som var normal men gjorde allt för att vara vampyr som sina föräldrar i serien Stora skräckens gränd. Han är mest minnesvärd för allt han hade i sin slängkappa. Det var helt sjuka saker han plockade fram ibland.
  6. Geten Bella – hon är med i både ”Rosengädda, nästa!” och ”Larma, släcka, rädda i Rosengädda”. Det är en skön karaktär även om hon mest bara går runt och bräker och äter saker.
  7. Jonny – brandinspektören i Rosengädda. Läsaren får träffa och lära känna honom i ”Larma, släcka, rädda i Rosengädda”. Han är så där burdus som man kan tänka sig att en stor man som har varit brandman, men han är också gullig och rolig i oväntade situationer.
  8. Larsen – Stelmans poliskollega i ”Den iranske gartner” av Bajrne Reuter. Det jag minns extra mycket av den här karaktären var att Stelman bad honom att så diskret och icke uppseendeväckande som möjligt ta sig till och in i arvepris Bernhards slott. I Larsens hjärna formas då idén att han ska klä ut sig till Stålmannen för det är ju inte uppseendeväckande. Han gör det och tar sig mitt i natten till arveprins Bernhards slott.
  9. Merry och Pippin – de två hobbitarna som följer med Sam och Frodo, av en slump, i ”Sagan om härskarringen”. De är vad jag skulle kalla comic relief-karaktärer. Deras kommentarer både i böckerna och filmerna passerar oftast nästan obemärkt förbi men om man tänker på vad de säger så är de hysteriskt roliga.
  10. Prudence – tjejen i ”The Silver Spoon of Solomon Snow”. Hon är en mycket påläst 10-åring och kommer med lite småkommentarer här och var som kan verka vettig. (Nu letar jag verkligen efter karaktärer för att fylla ut listan.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s