Top Ten Tuesday – en dag sent av förklarliga skäl

Igår firade jag och min kära make 2-årig bröllopsdag därför kommer Top Ten Tuesday-inlägget en dag försent.

 

 

Den här veckan skulle man lista tio böcker som man vill se som filmer i en perfekt värld där filmerna inte gör slarvsylta av boken.

 

Här är min lilla lista:

  1. ”Rosengädda nästa!” av Emma Hamberg. Jag vill se den som film bara så att de kan göra nummer två om Rosengädda till film (se nästa punkt för motivering).
  2. ”Larma, släcka, rädda i Rosengädda” av Emma Hamberg. Det var en så otroligt bra mysbok att jag skulle älska att se den som film där de verkligen lyckas fånga alla känslor och stämningar på rätt sätt.
  3. Serien ”Den eviga eldens magi” av Patrik Bergström skulle nog kunna bli riktigt bra som film. Den påminner en del om ”Sagan om härskarringen” så det kan ju bli hur bra som helst med rätt filmteam. 🙂
  4. Serien ”Lennart van Helsing” av Jesper Tillberg skulle också vara kul att se som film. Särskilt med tanke på en del av referenserna till bland annat Jamie Oliver och matlagning.
  5. ”Brev från en bruten horisont” av Calle Brunell. Den var så otroligt bra och jag gillar verkligen hur den berättelsen flätas samman och man till slut förstår sambanden. Den skulle nog kunna bli en riktigt bra film.
  6. ”Bastarden från Istanbul” av Elif Shafak. Jag gillade verkligen den boken med tanke på alla dofter och all mat som beskrevs. Berättelsen i sig var även otroligt bra. Det skulle vara spännande att se den som film.
  7. ”Boken om Joe” av Jonathan Tropper kan nog också göras till en liten mysfilm men med sentimentala och tragiska inslag.
  8. ”Skuggan” av Petrus Dahlin och Lars Johansson skulle bli en riktigt rysare på film.
  9. ”Som Zlatan fast bättre” av Niclas Christoffer skulle kunna bli en jättebra film som kan visas i utbildningssyfte alternativt som informationsfilm vad gäller ätstörningar.
  10. ”Turkanarapporten” av Christian Unge skulle bli en riktigt spänningsfilm i högt tempo.
Annonser

One thought on “Top Ten Tuesday – en dag sent av förklarliga skäl”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s