Bokmässans sista dag

Bokmässans sista dag bjöd på lite blandad kompott.

 

För det första fick jag lite sovmorgon. Bussen skulle inte gå förrän 09.10 så det var ju bra.

 

Väl på plats var jag ner till Kabusa Böckers monter och köpte boken jag frågade efter igår, ”Särskild” av Nene Ormes.

 

Sen bar det av till dagens första seminarium. Det hette ”Bombay Takeaway” och handlade om boken med samma namn av Malin Mendel Westberg som är korrespondent för SVT i Indien. Hon har kommit på att för att kunna få kontakt med indierna är det bra att prata om mat, om vad de äter för det säger mycket om dem som personer. Det var riktigt intressant.

 

 

Jag fortsatte sedan med ännu ett seminarium om Indien i form av ”Dehlis vackraste händer – uppföljaren” med Mikael Bergstrand. Fokus låg på hans nya bok om Göran Borg som heter ”Dimma över Darjeeling”. Det var så intressant att jag köpte första delen i pocket efter seminariet och fick den signerad.

 

 

Sen bar det av på ett seminarium som hette ”Science fiction för unga läsare” med Jo Salmson, Peter Ekberg, Maths Claesson och Johanna Koljonen. Det var jättekul och -intressant att höra vad de hade att säga om saken och jag blev sugen på att läsa åtminstone Peters och Maths science fiction-böcker.

 

 

Efter detta kurrade magen så det var bara att köpa lunch och luncha. Det blev fetaostsallad även idag. Den var dock inte lika god som den jag åt i fredags.

 

 

Dagens sista seminarium hette ”Romansviten om Estland” med Sofi Oksanen. Även detta var superintressant och jag vill verkligen läsa den där romansviten nu efter att ha hört så mycket om den.

 

 

Efter detta gick jag på Jan Lööfs signering i Bonnier Carlsens monter och sen strosade jag runt lite planlöst och råkade köpa några böcker till. Men mer om detta i ett senare inlägg.

 

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är mycket nöjd med årets bokmässa. De flesta seminarier som jag har varit på har varit väldigt intressanta och inspirerande. De har fått mig att skriva upp flera böcker på ”att-läsa-listan”. Det tycker jag är ett mycket positivt betyg. Tyvärr prickar man ju in något stolskott här och var men jag tycker att det var ytterst få ”misslyckade” val från min sida i år.

 

Kort och gott: Det var en bra mässa, bra seminarier och kul att träffa folk och få ett ansikte till namnen man stöter på i blogg-, instagram- och twittervärldarna. 🙂

 

Annonser

2 reaktioner till “Bokmässans sista dag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s