Nytt i bokhyllan – bokmässanspecial del 3 2013

Då ska vi se. På lördagen på bokmässan så försökte jag lägga lite band på mig själv vad det gäller handlandet eftersom fredagshögen blev så jäkla stor. Jag tycker att jag lyckades relativt bra faktiskt.

 

På morgonen när jag kom till mässan tog jag tillfället i akt och gick till The Book Corners monter och köpte Caitlin Morans ”Moranthology” för den var billigast där. Jag skulle ju på ett seminarium med henne på eftermiddagen och jag ville så gärna ha en bok signerad av henne och det fick jag självklart. 🙂

Moranthology

Hon skrev inte så mycket mer än mitt namn och sen sitt då. Men däremot så frågade hon vad jag skulle göra sen och tyckte att jag skulle skippa det och börja dricka. Det var ju ändå lördag. Festandet ska börja tidigt, enligt henne.

 

 

Någon gång under dagen råkade jag hitta Ung Cancers monter och det var en av montrarna som jag verkligen hade tänkt besöka. Där köpte jag mig ett ”Fuck Cancer”-armband. Det blev ett vitt för det var det enda de hade kvar.

 

 

Jag har verkligen dåligt minne så jag minns inte när jag vandrade runt på mässan och hamnade i Forma Books monter. Där hade de köp tre pocket för 100 kr och jag hade tänkt att det kunde vara bra att köpa del två (”Feber”) och tre (”För evigt”) i serien ”Mercy Falls vargar” av Maggie Stiefvater som jag redan äger del ett (”Frost”) av. Sagt och gjort jag tog de två och sedan var jag ju tvungen att välja en pocket till. Jag har hört mycket gott om och länge velat läsa ”Boktjuven” av Markus Zusak så jag slog till och köpte den också.

 

 

Någon gång innan dagens sista seminarium sprang jag förbi Kabusa Böckers fyndmonter och köpte ”Udda verklighet” ur serien ”De sära” av Nene Ormes. Sen gick jag till Kabusas ordinarie monter och skulle köpa del två i serien, ”Särskild”. Men den var slut så jag frågade om de kunde ta med sig fler till söndagen. Förlaget ligger ju ändå i Göteborg. Det skulle de ordna.

Udda verklighet

Orsaken till att jag ville införskaffa den här boken före dagens sista seminarium som var med Sofi Oksanen var för att jag tyckte att jag hade sett författaren Nene Ormes på seminariet på morgonen och ville försöka se om jag kunde haffa henne någon gång med boken i min ägo. Jag hade tur. Nene var också med på Oksanen-seminariet så jag frågade snällt om en signering och det fick jag med råge. Hon fyllde nästan en hel sida med en hälsning. Hon tyckte att jag förtjänade den eftersom jag hade jagat rätt på henne. 🙂

 

Hon skrev: ”Göteborg 2013-9-28 Till Jenny, vad roligt att träffa dig på Bokmässan, och glad att jag fick chansen att skriva i din bok också! Nu hoppas jag att den lever upp till förväntningarna & att den drar dig till Malmö! Nene Ormes”. Det var jättekul att träffa och prata med henne.

 

Mer böcker blev det faktiskt inte den här dagen, tack och lov …

 

Summering för dagen

Totalt antal införskaffade böcker: 5 st

Antal köpta böcker: 5 st

Antal till mig själv: 5 st

Signerade böcker: 2 st

Annonser

One thought on “Nytt i bokhyllan – bokmässanspecial del 3 2013”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s