Bliss

Bliss (The Bliss Bakery, #1)

Titel: Bliss
Författare: Kathryn Littlewood
Serie: The Bliss Bakery, #1
Förlag: HarperCollins Children Books
Typ: Egenägd
Format: Pocket
Sidantal: 315
Läst på språk: Engelska (= originalspråk)
Utläst: 23 december 2013
Utmaningar: Jul 2013, #7
Mitt betyg: 
Finns att köpa på: Adlibris (engelska (den här utgåvan; en annan utgåva); svenska), Bokia (engelska (den här utgåvan; en annan utgåva), svenska), Bokus (engelska (den här utgåvan; en annan utgåva); svenska), CDON (engelska (den här utgåvan; en annan utgåva); svenska), The Book Depository (den här utgåvan; en annan utgåva)

 

Boken handlar om familjen Bliss: Albert (pappa), Purdy (mamma), Thyme (Ty, 15 år), Rosemary (Rose, 12 år), Sage (9 år) och Parsley (Leigh, 3 år). De bor i Calamity Falls och driver ett magiskt bageri. Folk vet inte om att det är magiskt. Borgmästaren i Hammer Falls (grannstaden) ber föräldrarna om hjälp. Staden är hårt drabbad av influensa. Föräldrarna åker bort dit en vecka för att baka staden frisk. Barnen lämnas ensamma med mrs Carlson (en gammal tant). I bageriet ska Chip hjälpa till. Men de får även oväntat besök och hjälp från en nästan okänd släkting …

 

Berättelsen utspelar sig i mitten av juli så den kan väl inte anses vara så julig direkt. Men i den hittar man familjekärlek, gemenskap och magi. Det är saker jag associerar till jul. 😉

Delar av berättelsen kändes förutsägbar men så är det också en bok för barn mellan 9 och 12 år. Det brukar vara ganska lätt att lista ut vad som ska hända. Men det är ändå kul att läsa om det för det dyker alltid upp oväntade vändningar.

Jag gillade boken och det var kul att se hur lätt en del killar påverkas av vackra kvinnor (även om de kanske är onda i slutänden). Det ska bli jätteroligt att följa Rose och familjen i de följande böckerna i serien.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s