Sömnig vampyrbok

De odödligas regler (Edens blod, #1)

Titel: De odödligas regler
Författare: Julie Kagawa
Serie: Edens blod, #1
Förlag: Harlequin
Typ: Recensionsex
Format: Danskt band
Sidantal: 459
Läst på språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The Immortal Rules
Översättare: Helen Johansson
Utläst: 11 januari 2014
Utmaningar: Kaosutmaning 2.0, #36; Boktolvan 2014, #1
Mitt betyg: 
Finns att köpa på: Adlibris (danskt band, e-bok, häftad), Bokia (danskt band, häftad), Bokus (danskt band, e-bok, häftad) , CDON (danskt band, e-bok, häftad), Harlequin (danskt band och häftad)

 

Världen styrs av Härskarna (vampyrer). De har Husdjur och Slavar som hjälper dem. Befolkningen består av Registrerade och Oregistrerade. De Registrerade får matkuponger och skyddas av Prinsen, men måste två gånger i månaden lämna blod. De Oregistrerade härjar fritt. Allison (Allie) är en av de Oregistrerade. En dag blir hon söndersliten av de smittade som lever utanför stadens murar. Hon var där för att leta mat. En vampyr ger henne ett val: dö eller bli en vampyr. Hon hatar vampyrer men väljer ändå det livet. Nu börjar hon ett nytt liv …

 

Det var irriterande att läsa boken emellanåt för det var en hel del korrfel som borde ha åtgärdats. Några var små, men det hände att man stötte på meningar som nästan blev obegripliga och krävde flera genomläsningar innan man fattade vad det skulle stå.

Jag vet inte riktigt. Den här boken fångade mig knappt. Antingen var den inte bra eller så har jag läst alldeles för många vampyrböcker på sistone. Det kan även bero på att detta var första delen i en serie. Det brukar betyda att handlingen är ganska seg vilket den verkade vara i den här boken. Det var till och med så att jag ett tag funderade över varför jag skulle fortsätta att läsa boken. Det känns inte kul när det blir så.

Tyvärr kan jag inte sätta fingret på exakt vad det är som får mig att ogilla boken. Men den väcker inget intresse för resten av serien. Jag tror inte att jag kommer att läsa de kommande delarna om jag inte helt plötsligt får slut på böcker att läsa eller möjligen vill ge Allison, Kanin och Zeke en andra chans.

Boken är inte händelselös, tro inte det. Det är bara så att jag tycker att jag har läst det här förut och berättelsen känns även ganska slätstruken.

En tanke på “Sömnig vampyrbok”

  1. Hmm, jag har denna stående i bokhyllan. Inte hunnit ta tag i den ännu. Kändes som om den skulle vara riktigt bra! Men jag har läst att flera inte var så glada i den så det återstår väl att se. Hoppas iaf att jag inte blir allt för besviken 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s