Bokbloggsjerka 15-18 april (2016)

bokbloggsjerkabild

Tanken var väl att det skulle ha blivit något mer inlägg den här veckan, men ibland hinner man helt enkelt inte med.

Idag bjuder jag i alla fall på mitt svar på Annikas bokbloggsjerka.

Hur ställer du dig till biografier, memoarer och liknande? Är det något du läser, har du någon favorit, finns det någon du skulle vilja veta mer om eller är det något som du absolut inte är intresserad av?

Jag har inte läst så många biografier, memoarer och liknande. Jag hade dock en temaläsning för två år sen då jag under två månader försökte läsa flera biografier. Det gick lite sisådär för jag insåg att det var väldigt tungt att läsa denna typ av litteratur så koncentrerat. Det är bättre och skönare att läsa någon sådan här bok lite då och då istället.

Några av mina favoriter som jag har läst genom åren är:

  • ”Utvald att leva: minnen” av Jerzy Einhorn – Jerzy berättar om hur han och hans familj hade det som judar under andra världskriget, bland annat.
  • Kriget är slut” av Morgan Alling – Morgan berättar om sin uppväxt i Göteborg.
  • ”Pojken som kallades Det” av Dave Pelzer – Dave berättar om sin uppväxt med en psykiskt sjuk mamma.
  • ”Ö.a. – Översättarens anmärkningar: dagbok från arbetet med Ringarnas herre” av Erik Andersson – Erik berättar om hur det var att översätta Tolkiens stora epos.

 

Om jag ska nämna någon biografi som jag är extra sugen på att läsa just nu så är det den här:

Moab is my washpot
Moab is my washpot

Orsaken till att jag är extra sugen på att läsa just denna bok är för att vi de senaste månaderna (kanske halvåret) har titta på QI (här hittar ni spellistan vi tittar på). Stephen Fry är programledare för detta program och jag har i och med tittandet blivit mer intresserad av honom som person. Det skulle vara intressant att läsa om honom särskilt med tanke på att jag faktiskt klickade hem just ”Moab is my Washpot” under en av The Book Depository:s dagar då de kom med ett nytt erbjudande i timman under 24 timmar och detta var för flera år sen.

4 reaktioner till “Bokbloggsjerka 15-18 april (2016)”

  1. Moab is my washpot är härlig! Har tänkt läsa om den snart – eller lyssna på den, faktiskt, för jag älskar att lyssna på Stephen Frys röst. Det finns ett par biografier till 🙂

Kommentarer är stängda.