En smakbit på söndagen – Leva Älska Brinna Dö

Det här inlägget har sitt ursprung  hos den norska bloggen Flukten fra virkeligheten –  en bokblogg. Där heter inlägget En smakebit på søndag. Tanken är att man delar en liten textrad eller så ur den bok/de böcker som man för tillfället läser. Den här söndagen bjuds ni på ett citat ur boken ”Leva Älska Brinna Dö” av Sofie Trinh Johansson som jag förhoppningsvis ska påbörja idag eller imorgon.

Far slog mor. William såg hur den knutna näven, den han själv lärt sig att frukta och akta sig för, skapa ett avtryck i mors kind. Hon sjönk samman på det stenlagda golvet. Ansiktet var fortfarande torrt från tårar, men inte blod. Det rann från näsan, ner på hennes vackra blus. Över broderierna och pärlorna som William brukade pilla på när han satt i hennes knä. Far höjde handen igen. Den här gången var den öppen, det skulle inte göra lika ont nu, William visste det, men det var först nu som mor kröp ihop.

Tjänstefolket tryckte sig mot väggarna. Barska Augusta, som bestämde i köket, höll sina händer stilla om finporslinet som hon just var i färd med att torka. Kusken som de bara kallade för Kolaren stod bakom sin husbonde, vit i ansiktet. De visste alla bättre än att lägga sig i, fastän bråket hade flyttat sig från salongen och in i köket. Det var hit mor alltid flydde när hon var rädd.

”Snälla Conrad, stilla dig”, kved hon. Rösten var sänkt, hon hade fått nog av att försöka gå emot honom mer. Det var bra, om hon stillade sig nu skulle även far göra det och då kunde allt det hemska sluta och imorgon skulle allting vara bra igen.

(sid. 8)

Leva Älska Brinna Dö wid
Leva Älska Brinna Dö (Halvblodstrilogin, #3)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s