En smakbit på söndagen – Vägen till Sugar Maple Inn

Det här inlägget har sitt ursprung  hos den norska bloggen Flukten fra virkeligheten –  en bokblogg. Där heter inlägget En smakebit på søndag. Tanken är att man delar en liten textrad eller så ur den bok/de böcker som man för tillfället läser. Den här söndagen bjuds ni på ett citat ur boken ”Vägen till Sugar Maple Inn” av Louise Miller.

 Medan degen jäste började jag med desserterna till middagsgästerna: en mjölfri chokladtårta som mer liknade konfekt än kaka, crème brûlée med färsk vanilj och nyriven muskot, citronmousse toppad med chantillkräm och ingefärsflarn – och givetvis en äppelpaj. Jag ville se om jag kunde ta Margret på bar gärning.

Det var kusligt tyst i köket. Sarah förklarade att eftersom värdshuset bara serverade en enklare frukost och ingen lunch började middagsgästerna inte strömma in förrän vid tretiden på eftermiddagen, en timme efter att jag skulle sluta. Jag hade inte insett hur mycket jag uppskattade kaoset i ett stressigt restaurangkök förrän jag tillbringat flera timmar utan någon att prata med på Sugar Maple. Margaret överraskade mig genom att inte dyka upp förrän jag stod och skrubbade bort chokladfläckar från bordsskivan och väntade på att de sista limporna skulle bli klara i ugnen. Jag hade haft mardrömsvisioner om att hon skulle sitta i den där gungstolen varenda dag och titta på medan jag jobbade – som i Sartres pjäs Inför lyckta dörrar, fast med kakdeg – men till och med det skulle ha varit bättre än att vara ensam hela dagen. Hon nickade kort när hon passerade mig och stängde sedan in sig på det lilla kontoret. Jag klottrade ner dagens dessertmeny i ett litet kyparblock och lossade sedan knuten i förklädet.

(sid. 32-33)

Vägen till Sugar Maple Inn
Vägen till Sugar Maple Inn
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s